Kanotled Eskilstuna

Paddla kanot, Eskilstunaån

Ån som rinner mellan Eskilstuna och Torshälla förbinder sjöarna Hjälmaren och Mälaren. Det går utmärkt att paddla kanot eller kajak genom hela staden, ett roligt och annorlunda sätt att se mer av staden på, eventuellt får du även se en bäver som simmar.

Paddla den 100 km långa rundturen Mälaren-Hjälmaren, det tar mellan tre dagar och en vecka beroende på vilket tempo man vill paddla i. I foldern “Eskilstuna sett från ån” kan du ta del an sträckan genom Eskilstuna – från Skogstorp i söder till Torshälla i norr.

Kanotleden genom Eskilstuna

Kanotleden är i huvudsak bred och fin. Det finns två startplatser, Skogstorp eller Gillbergabadet. Turen som börjar i Skogstorp lämpar sig för nybörjare och är av familjekaraktär. Den innehåller fyra landtransporter (lyft) som är ganska lätta men det rekommenderas att man har en kanotvagn. Paddelturen avslutas i Torshälla Gästhamn efter 4-5 timmar med paus.

Den andra turen är både lite längre och tuffare. Startplatsen är då i Gillberga och ansluter efter en vacker tur med flera lyft till lite mer öppen vy och bredare vatten, till rutten som börjar i Skogstorp. Uppskattningsvis tar den här turen tar cirka 7-8 timmar inklusive paus.